018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nedavne nepogode ozbiljan izazov za „Jugoistok“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Jedan od najozbiljnijih izazova u 2014. godini za Privredno društvo „Jugoistok“ bile su nedavne nepogode koje su bez struje ostavile devet opština na istoku Srbije. Čak 23.000 kupaca je na temperaturama ispod 0 bilo bez električne energije, a kompletan problem rešen je za 12 dana. Angažovano je skoro pet stotina montera koji ne pamte da se ikada dogodilo nešto slično, kažu u “Jugoistoku“.
Ledeni dani na istoku Srbije ugrozili su čak stotinu kilometara elektroenergetske mreže, što je dovelo do toga da po temperaturi u minusu nekoliko desetina hiljada žitelja ovog dela zemlje ostane bez struje, a mnogi od njih i bez grejanja i vode.
Osam sela se tokom vanredne situacije napajalo strujom preko agregata, a nijedan radnik EPS-a se ne seća slične katastrofe po elektroenergetski sistem.
Na sanaciji kvarova bilo je angažovano 480 montera, od kojih su četiri stotine “Jugoistokovih“. U ovom privrednom društvu napominju da im nedostaju monteri, a za hrabre borce sa ledenim nepogodama najavljuju nagrade.

Povezane vesti