018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nebojša Ozimić podneo ostavku

Komentari: isključeni

Nakon što su odbornici Skupštine grada Niša u petak imenovali Ivana Vukovića za direktora Narodnog pozorišta u Nišu, predsednik Upravnog odbora ove ustanove, Nebojša Ozimić, danas je podneo ostavku.

„Smatrajući da je previsoka cena zarad opstanka koalicije u Nišu, u nemogućnosti da na bilo koji način utičem na odluku koju je donela Skupština grada, prinuđen sam da podnesem neopozivu ostavku“, naveo je Ozimić u pisanoj izjavi.

Na mesto vršioca dužnosti direktora pozorišta, prošle godine postavljen je, na predlog SNS -a, Ivan Vuković, reditelj iz Beograda, iako, je tada zvanično još uvek bio student. Jedan od uslova konkursa za mesto direktora najstarije ustanove kulture u Nišu, na koji se Vuković prijavio, bio je da kandidat ima pet godina radnog iskustva.

Odbor za imenovanje Skupštine grada Niša predlog da Vuković bude direktor, povukao je iz procedure zbog obrazloženja Ministarstva rada po kome se pod radnim iskustvom smatra isključivo ono stečeno po diplomiranju.

Ipak, mesec dana kasnije Odbor je Vukovića ponovo predložio, jer je prihvaćen stav Udruženja dramskih umetnika Srbije na osnovu koga se Vukoviću priznaje radni staž od treće godine fakulteta.

Nebojša Ozimić, inače kustos u Narodnom muzeju u Nišu, bio je drugi predsednik Upravnog odbora niškog pozorišta u poslednjih godinu dana, i sada je peti član koji je ili podneo ostavku ili je razrešen funkcije.

 

Povezane vesti