018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ne očekuje se kritična količina padavina

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iako je Republički hidrometeorološki zavod upozorio na veće padavine u naredna 24 sata, u Gradskom štabu za vanredne situacije tvrde da nema razloga za paniku. Kako kažu svi vodotokovi prvog reda su u granicama normale, i da jedino može doći do problema sa manjim bujičnim rečicama, ali ističu da su svi nadležni spremni za momentalnu reakciju u tom slučaju. Ovo potvrđuju i u Vodoprivrednom preduzeću “Erozija”, ali i niškoj meteorološkoj stanici.

Frontalni talas oblačnosti koji Srbiji donosi pljuskove i grmljavinu praćenu jakim vetrom, kratko će trajati, i neće biti jakog intenziteta. Prema rečima meteorologa, ne očekuje se kritična količina padavina, tako da, tvrde, nema razloga za paniku.

Ipak, kako kažu, poučeni iskustvima nakon prolećnih poplava, gradski krizni štab je potpuno spreman za eventualna izlivanja i plavljenja objekata. Tvrde da su sve službe pravovremeno obaveštene, i da se svi nalaze u stanju pripravnosti.

U Vodoprivrednom preduzeću “Erozija” potvrđuju ove informacije i ističu da su im sve mašine na raspolaganju, ali da, prema njihovim procenama, ne bi trebalo da bude problema.

Prema prognozi meteorologa, narednih dana se očekuje stabilizacija vremena i prestanak padavina, ali samo na nekoliko dana. Zbog toga u Gradskom štabu za vanredne situacije apeluju na građane da ne bacaju smeće u rečna korita, posebno u ona manja, i da probaju u svojim naseljima da organizovano prikupe otpad.

Povezane vesti