018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ne kretati bez preke potrebe ka Kopaoniku

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Auto moto savez Srbije (AMS S) savetuje danas vozačima da bez preke potrebe ne kreću na put ka Kopaoniku, zbog pojačanog vetra i vejavice mogući su kraći prekidi, a upotreba lanaca je obavezna.
Na put od Brusa ka Brzeću došlo je do stvaranja snežnih lavina, pa su ekipe dežurnih službi na terenu, a saobraćaj trenutno obustavljen za sve kategorije vozila.
Mogući su povremeni zastoji i na putu preko Jošaničke Banje i Rudnice, gde je saobraćaj otežan, a dodatno čišćenje otežava sneg koji neprestalno pada.
Na jednom manjem broju puteva drugog i trećeg prioriteta na području Sjenice, Ivanjice, Užica, Prijepolja, Valjeva, Novog Pazara saobraćaj se obavlja otežano i uz obaveznu upotrebu lanaca.
Kamionima sa prikolicom i šleperima na snazi je zabrana kretanja preko Zlatibora, Kadinjače, Mokre gore, Podbukova, na prilazima Kopaoniku, Tari i Goču.
Za one koji koriste đerdapsku magistralu AMS S upozorava na veliki broj odrona, koji se za sada redovno čiste i uklanjaju sa puta.
Ima ih na ostalim putevima kroz stenske useke i klisure dolinom Drine i Lima.
Apeluje se na vozače da obezbede dovoljnu količinu goriva, koja će im pri ovakvim vremenskim prilikama kada su mogući zastoji biti neophodna i da bez obavezne zimske opreme da ne kreću na put.
Prema podacima Uprave granične policije, trenutna zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima su do 30 minuta.
Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 77 saobraćajnih nezgoda u kojima su 42 osobe povređene.
Istovremeno, u Beogradu je evidentirana 31 saobraćajna nezgoda u kojima je devet osoba povređeno.

Foto Tanjug 08.03.2015 08:26