018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

NB “Stevan Sremac” povodom Svetskog dana knjige spremila popust za učlanjenje od 50 procenata (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Povodom Svetskog dana knjige i autorskih prava, Narodna biblioteka “Stevan Sremac” spremila je svojim korisnicima popust za učlanjenje od 50 procenata. Svi koji se tokom današnjeg dana odluče da postanu članovi biblioteke , godišnju članarinu platiće samo 350 dinara. Članarina omogućava pristup svim fondovima biblioteke.
Narodna biblioteka “Stevan Sremac “ trenutno ima 23.090 korisnika, što je ispod 10 % populacije koja živi u našem gradu. Smanjenjem godišnje članarine sa 700 na 350 dinara u Svetskom danu knjige i autorskih prava , nadaju se da će se taj broj znatno uvećati .
Smanjenje godišnje članarine za 50 procenata je samo jedna od akcija koju bibiloteka organizuje povodom Svetskog dana knjige. Planirana je i poseta Gerontološkom centru , kada će biti zamenjeno 100 naslova koji su već na čitanju, a u ponedeljak, 28. aprila, već tradicionalno, treći put zaredom, posetiće i Kazneno popravni Zavod u Nišu čiji će fond obogatiti novim naslovima.
Da podestimo, odlukom Generalne skupštine Unesco-a iz 1995 godine , 23.april proglašen je Svetskim danom knjige i autorskih prava. Na danšnji dan je i rodjen i umro Viljem Šekspir, a u Španiji se ovaj dan praznuje još od 1923. u čast velikog Servantesa koji je preminuo na današnji dan . Danas i deo Španije – Katalonija slavi Svetog Đorđa.