018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nazire se rešenje problema komunalnog otpada (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Niška skuština je na poslednjem zasedanju usvojila odluku o osnivanju preduzeca ,,Niški region DOO“ koje će se na regionalnom nivou baviti preradom otpada, čime će se rešiti problem deponija u ovom delu Srbije. Konkurs za koncesionara je raspisan, a skupština je utemeljila osnivanje. Kako je medijima obećano, ovo preduzeće nece biti dodatni teret poreskim obveznicima koji pune gradski budžet.
Rešenje pitanja odlaganja komunalnog otpada već se nazire. Raspisan je javni poziv za izbor najboljeg koncesionara za izgradnju Regionalnog centra za upravljanje otpadom iz osam opština na jugu Srbije, a skupština grada usvojila je odluku o osnivanju preduzeća Niški region D. O. O. koje će kupiti zemljište na kojem će se podići “Keleš”. Radi se o 12 hektara zemljišta u Doljevcu, a sledeći korak je da Vlada raspiše javni interes.
Preduzeće Niški region neće imati radnike, a direktor i članovi upravnog odbora biće ljudi koji su radili na samoj izradi projekta, i za to neće primiti naknadu.
Deo projekta Keleš je, podseća Avramović, i vodosnabdevanje Knežice, Belotinca, Perutine i Ćurline. Projekat priključenja ovih sela na niški vodovod i rekonstrukciju i izrgradnju dela regionalnog vodovoda takođe je odobrila Niška skupština. Tačni rokovi ne mogu se predvidetei ali se očekuje da ovaj problem do kraja godine bude rešen u Belotincu.