018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nauka bez dokaza o postojanju drugih civilizacija u svemiru (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Internet je često preplavljen snimcima ,,neidentifikovanih letećih objekata“ iz raznih delova sveta, a neretko se među njima nađu i neobjašnjive pojave na nebu iznad Niša. Profesor doktor Dragan Gajić, koji na Prirodno-matematičkom fakultetu prati i analizira ovakve stvari, kaže da zvanična nauka nema nijedan dokaz da u svemiru postoji napredna civilizacija sem naše, a da za većinu pojava – na kraju- uvek ispliva racionalno objašnjenje.

Naš sugrađanin Oliver Veličković objavio je na svom Fejsbuk profilu snimak na kome svetleća tačka ili manja kugla ,,krstari“ nebom iznad Niša. To je drugi sličan ,,fenomen“ ove godine, ali se posle prethodnog koji je na društvenim mrežama, takođe, izazvao polemiku i lavinu komentara, ispostavilo da je neko – zabave radi – puštao svetleće balone kupljene u kineskoj radnji. Gostujući u emisiji „Hoću da znam“, prof. dr Dragan Gajić sa Prirodno-matematičkog fakulteta pojašnjava da je u ljudskoj prirodi znatiželja u vezi sa nepoznatim, a to je u ovom slučaju nedokučivi svemir.

Videvši poslednji snimak iz Niša, objavljen na Fejsbuku, mnogi su pretpostavili da je reč o hidrometeorološkom balonu. Međutim, kako fizičar Gajić navodi, oni se više ne koriste, a s druge strane, kugla se kretala vrlo brzo i nepravilno da bi se reklo da je neki regularni leteći objekat.

Sagovornik podseća da u Nišu ne postoji institucija koja bi se bavila ovakvim pojavama koje uznemiruju, ali i ostavljaju znatiželju Nišlija neispunjenom. Bez obzira na to, stručnjaci tvrde da uvek, na kraju, ispliva neko – vrlo racionalno objašnjenje.

Povezane vesti