018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nauk nije bauk

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nauk nije bauk! Festival znanja pod tim imenom održava se peti put zaredom u Nišu. Da ceni napore niških đaka da idu u korak sa svetom, pokazao je i ministar prosvete u Vladi Srbije Žarko Obradović, koji je u prepunom holu Elektronskog fakulteta, danas otvorio dvodnevni festival nauke. On je poručio da Srbija i dalje radi na suzbijanju, takozvanog, odliva mozgova, a da su naši obrazovni programi i dalje među najboljima u svetu.

Srbija uspeva da sačuva naučni kapacitet uprkos opštoj krizi, rekao je ministar prosvete i nauke i dodao da su naša prednost izuzetni naučnici koji u našoj zemlji rade na svim poljima. Srbija i dalje radi na suzbijanju takozvanog odliva mozgova, tako što mladim naučnicima pomaže u obezbeđivanju krova nad glavom.

Nauk nije bauk – ove godine po peti put, na više od 50 štandova. Tu su, kao i prethodnih godina najrazličitiji budući patenti, zanimljive ideje, senzorni roboti. I učenici kulinarstva su se u svojoj oblasti potrudili. Izučili su hranu iz doba cara Konstantina i pripremili autentične specijalitete.

Mladi iz Niša i drugih gradova, učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije, studenti Univerziteta u Nišu i Beogradu, kao i učenici iz Makedonije, Bugarske, Italije i Crne Gore, i sutra će dokazivati da u prirodnim naukama idu u korak sa vremenom. Osim organizatora, Gimnazije ‘’Svetozar Marković’’, u tome ih podržava i Gradska opština Medijana.

Osim mnogobrojnih novina, prestavljeni su i neobični programi iz svih oblasti nauke, zanimljivi ogledi, prezentacije, izložbe, predavanja eminentnih fizičara, matematičara, genetičara. Ulaz je slobodan.

Povezane vesti