018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Nauk nije bauk“ u holu Elektronskog fakulteta (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Da nauka nije bauk, dokaz je istoimeni festival, koji polako poprima epitet tradicionalnog. Osim što je jedan od najposećenijih, i prema rečima posetilaca, jedan od najzanimljivijih, ovaj festival je svojevrsna promocija znanja i obrazovanja, kažu organizatori. Ovogodišnji, 6. “Nauk nije bauk”, otvorio je gradonačelnik Niša, prof.dr Zoran Perišić, a kao i prethodne godine, štandovi će u holu niškog Elektronskog fakulteta biće otvoreni za posetioce danas i sutra.

Galvanometri, električna strujna kola, kompjuterske animacije i igrice studenata, i mnogi drugi zanimljivi izumi nauke i tehnike, I to sve na jednom mestu. U holu Elektronskog fakulteta, već po tradiciji, šesti “Nauk nije bauk”. Stotine učesnika i izlagača, iz Niša, Beograda, i cele Srbije, ali i zemalja iz okruženja, dokaz su da se ono što vredi, zaista i ceni. Potvrda za to jesu i hiljade posetilaca koji su stigli, ali I hiljade onih koji tek pristižu na festival.

Organizator ovog, već sada nadaleko poznatog, učeničkog festivala je niška Gimnazija “Svetozar Marković”, a otvorio ga je nekadašnji učenik ove niške Gimnazije, a sada gradonačelnik Niša, prof.dr Zoran Perišić.

U ovom projektu Gimnazija “Svetozar Marković” ima podršku Ministarstva prosvete i nauke, Ministarstva omladine i sporta, Regionalne privredne komore, niške Školske uprave, Centra za istraživanje SANU, Centra za promociju nauke i Univerziteta u Nišu. Ove godine, organizatori očekuju da će oboriti prošlogodišnji rekord od 18.000 posetilaca.

Povezane vesti