018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

„Naštimovane ulice“ u Košicama

Komentari: isključeni

Ekipa NTV-a sa filmom “Naštimovane ulice” nalazi se u Slovačkoj, gde je danas otvoren 19. Međunarodni festival lokalnih televizija “Zlatni prosjak”.

Slovački grad Košice, ove godine je stecište kulturnih poslenika iz celog sveta. U okviru brojnih kulturnih dešavanja obeležava se 2013. godina, u kojoj su Košice evropska prestonica kulture.

Jedan od događaja koji tradicionalno19 godina unazad okuplja filmske radnike je Međunarodni festival lokalnih medija „Zlatni prosjak“.

Među 89 filmova, koliko je ove godine prijavljeno, u tri kategorije festivala – lokalne televizije, produkcijske kuće i mladi autori, našao se i film NTV-a “Naštimovane ulice”. Film je rađen u koprodukciji sa kolegama iz Turske, a predstavlja ulične svirače kao kulturološki fenomen u Nišu, turskom gradu Izmitu i Parizu.

O značaju festivala govori veliki broj učesnika, ali i kontinuitet učešća mnogih značajnih lokalnih TV kuća i privatnih produkcija.

U okviru ovogodišnjeg festivala planirani su i brojni prateći događaji, poput promocije Niša kroz muziku i gastronomske specijalitete, po kojima je Niš poznat. U okviru promocije, naš grad će predstaviti džez sastav „Eyot“, trio „NIT“, ali i čovek po kome je niška kuhinja prepoznatljiva u svetu, kuvar Petko Jovančić.

Festival „Zlatni prosjak“ traje do subote, 15. juna, kada će biti proglašeni pobednici po kategorijama, ali i apsolutni pobednik ovogodišnjeg festivala

Povezane vesti