018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavljeno suđenje za ubistvo Vuka Stoiljkovića

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U niškom Višem sudu juče je nastavljeno suđenje Nišliji Dimitriju Stevanoviću (21), koji je optužen za ubistvo studenta medicine Vuka Stoiljkovića, koje se dogodilo 10. februara prošle godine na Bulevaru Nemanjića, u Parku Svetoga Save.

Nakon prvog ročišta, koje je održano septembra 2014. godine, na dašnjem je konstatovana samo izmena jednog člana krivičnog veća u odnosu na prvobitni postupak, a nastavak suđenja zakazan je za 23. mart.

Optuženi Dimitrije Stevanović tereti se da je, zbog neke ranije svađe, pre nešto više od godine dana u parku u blizini centra grada, oko 20 časova uveče, sa više uboda nožem usmrtio Vuka Stoiljkovića, studenta treće godine Medicinskog fakulteta. U sukobu koji se desio ispred jednog od niških kafića, Vuk je bio nadmoćniji, ali je zbog posledica ranjavanja kraj ipak bio tragičan.

Dimitrije Stevanović se na početku suđenja, septembra prošle godine izvinio porodici oštećenog, a ovaj zločin bio je povod za prolećne protestna okupljanja u Nišu, pod nazivom „Pravda za Vuka“, sa porukom koja je imala za cilj borbu protiv nasilja u gradu na Nišavi. Prošle nedelje u Nišu je osnovana i Fondacija koja nosi ime ubijenog mladića, i tom prilikom je predloženo da se 10. februar obeležava kao Dan borbe protiv nasilja.

Povezane vesti