018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavljena izgradnja novog studentskog doma (VIDEO)

Komentari: isključeni

Posle dve i po godine nastavljeni su radovi na izgradnji studentskog doma kod tehničkih fakulteta. Radove su danas obišli predsednik Skupštine grada Mile Ilić i direktor Studenstkog centra Rade Rajković. Ukoliko sve bude teklo po planu, novi Studentski dom prve stanare mogao bi da primi sa školskom 2015. godinom.

Radnici ponovo na gradilištu – u toku je druga faza izgradnje  studentskog dom kod tehničkih fakulteta.  Ako sve teče to planu ovaj posao je gotov do 7. avgusta 2013.  Sobe – uglavnom jednokrevente i dvokrevetne. Za studente koji dođu  u Niš 2015, novi dom omogućava 500 ležajeva. Sobe su prilagođene i studentima sa hendikepom. Svako godine za studentski dom u Nišu konkuriše više od 2000 akademaca.

Ovo je jedna od najvećih investicija u republici. Izvodjaču radova Put inženjeringu uplaćen je avanas od 96 miliona. Uplata je usledila posle dve i po godine pauze. Tada je Evropska banka povukla sredstva.

Treća faza je „ključ u ruke „.  Nadzor je poveren Direkciji za izgradnju grada. U Studenstkom centru kažu da su tako uštedeli 2 miliona dinara. Ukupna vrednost investicije je 187 miliona . Ovo je prvi ovakav objekat koji se gradi od 74. godine.