018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavljeni protesti zbog ubistva Vuka Stoiljkovića

Komentari: isključeni

Protesti zbog ubistva Vuka Stoiljkovića, i dalje traju. Kao što je i najavljeno, na centralnom gradskom trgu, više od hiljadu ljudi okupilo se da pruži podršku porodici i prijateljima nastradalog Vuka, i zatraži od nadležnih u državi da učini sve da spreči nasilje, koje je kako kažu, u sve većem porastu. Iako u znatno manjem broju u odnosu na prethodno okupljanje, poruke koje su mogle da se vide i čuju na Trgu Kralja Milana i u toku protestne šetnje Nišlija, ostale su identične.

I opet su tu. Iako gotovo u skoro petostruko manjem broju nego prethodnog vikenda, preko hiljadu Nišlija stoji mirno na centralnm gradskom trgu, i ćuteći ponovo šalje kratku, ali efektnu poruku, dosta je nasilja. Energija, želja za promenom, građanska svest i solidarnost, bes i zabrinutost, ni gotovo dvadeset dana nakon ubistva Vuka Stoiljkovića nije presahla.

Porodica ne odustaje od svojih zahteva. Tvrdi da istina mora da se sazna, ne samo zbog njihovog Vuka, već i zbog svih žrtava uličnog nasilja zbog kojeg je do sada mnogo života ugašeno.

Povorka Nišlija je nakon okupljanja krenula u tihu protestnu šetnju do niške policijske uprave, odakle su nakon desetak minuta krenuli ka Višem sudu. I ovaj tihi protest i bunt Nišlija protekao je bez incidenata, a tišinu su prekidali samo jecaji bližnjih.

Podsetimo, Vuk Stoiljković ubijen je je 10. februara, a zbog sumnji da ga je četiri puta ubo nožem u vrat, stomak i grudi policija je uhapsila dvadesetogodišnjeg Dimitrija S. Njemu je određen jednomesečni pritvor.

Povezane vesti