018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavljaju se razgovori o osnovnim principima racionalizacije lokalnih samouprava (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Vreme je za reviziju administrativnog aparata na nivou države i na nivou gradova, izjavio je predsednik Stalne konferencije gradova i opština i gradonačelnik Niša, Zoran Perišić, na sednici Predsedništva Stalne Konferencije Gradova i Opstina, kojoj je prisustvovala i ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Kori Udovički. Na sednici je započet razgovor o saradnji ministarstva i Stalne Konferencije Gradova i Opstina, u procesu racionalizacije lokalnih samouprava.
Perišić je naglasio da SKGO povećava svoje učešće u sistemu odlučivanja u državi, ocenivši da se tako dolazi do decentralizacije. On je rekao da je vreme za reviziju administrativnog aparata.
Podaci o višku zaposlenih u organima lokalne samouprave biće poznati kada bude završena njihova racionalizacija, rekla je potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.
Ministarka je dodala da se razgovori o osnovnim principima racionalizacije lokalnih samouprava i njihovom sprovođenju, nastavljaju.