018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavlja se štrajk u „Nissalu“

Radnici „Nissala“ nastavljaju štrajk, jer se sa vlasnikom fabrike Goranom Vukovićem nisu dogovorili o isplati zaostalih zarada niti o povezivanju radnog staža.

Radnicima su se pridružili i mali akcionari, a za četvrtak najavljuju blokadu puta prema Niškoj banji, ili blokadu železničke pruge.

Oko 350 radnika fabrike aluminijuma „Nissal“ nije primilo platu od januara, niti im je uplaćen radni staž skoro tri i po godine, a većinski vlasnik Goran Vuković je prošle nedelje, kada su radnici započeli štrajk, izjavio da će za svoje zarade morati još da se strpe.

 

Povezane vesti

 • okki

  Nevidena pljacka uz pomoc prethodne vlasti,a sada cak i mediji ne smeju da daju izvestaje sa lica mesta po necijoj direktivi.Pa sta smo promenili?.Kome je u gradskoj vladajucoj stranci u interesu da se sto manje cuje sta se desava u Nissal-u ?

 • Borisenko

  Gospodinu Goranu Vukoviću je samo prema državi, u ovom trenutku stiglo za naplatu oko 5.000.000€. Skoro 3.000.000€ prema Fondu za razvoj i 2.200.000€ prema Poreskoj upravi R. Srbije koje on ne namerava da tretira. Da li će sada neko i ko odgovarati što se već godinama ignorišu svi zahtevi i molbe upućene nadležnim gradskim i državnim inspekcijama? Hoće li se sada neko zapitati koji je (su) to od partijskih moćnika blokirali bilo kakav pokušaj istrage onoga što se u Nissalu a.d. događa i hoće li se, kao što moral i pravda nalažu, i oni označiti kao krivci za uništenje Nissala a.d. i što je važnije ekonomsko propadanje ljudi zaposlenih u tom preduzeću i oko njega, ili će im se po koj zna koj put dozvoliti da se vrate u senku iz koje su izašli?

 • Mitraki

  Naravno da se nisu „dogovorili“ oko dinamike isplate zarada, zato što gospodin Vuković nema ni najmanju nameru da bilo kakve zarade u Nissalu a.d. ikada više isplaćuje. Jedini razlog zašto se još uvek bavi Nissalom a.d. i zaposlenima je taj da malo popusti omču koju mu oko vrata steže jedan investitor iz Ruske Federacije zbog preuzetih a neispunjenih obaveza. Upravo iz tog razloga delovi rukovodstva ucenjuju i zastrašuju radnike kako bi ih vratili u pogone, a ne iz, kako to gospodin Vuković kaže, želje da firmu stavi na noge. Njega ta firma više potpuno ne interesuje i već je u postupku analiziranja svojeg izlaznog plana u procesu stečaja koji se sprema sledećeg meseca.
  Štrajkači se više ne bore za zaostale zarade i neuplaćen PIO, već za opstanak ili uništenje Nissala a.d.