018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavlja se prikupljanje pomoći (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Na jugu Srbije nastavlja se prikupljanje pomoći na brojnim lokacijama. Iz niškog Crvenog krsta apeluju na građane da u pakete više ne stavljaju garderobu, već isključivo flaširanu vodu, konzerviranu hranu i sredstva za higijenu.

Na niškim punktovima za prikupljanje pomoći do sad je pristiglo nešto više od 50 tona garderobe i oko 160 tona higijenskih sredstava, konzervirane hrane i vode, koja je u ovom trenutku najneophodnija Svilajncu, gde vodovod ne radi.

Glavni centar za skladištenje prikupljene pomoći je Niško sajmište u Duvaništu gde se pomoć prihvata od 7 do 23 sata. Pored Niškog sajmišta, Nišlije mogu donirati pomoć i u Crvenom krstu u Obrenovićevoj, u holu Medicinskog, Ekonomskog i Filozofskog fakulteta, a insulin, iglice i hranu za dijabetičare mogu odneti u Mesnu kancelariju „Medijana“ u ulici Branka Miljkovića.

Na niškom sajmištu trenutno ima dovoljno volontera, ali to ne znači da neće biti potrebe za novim. Kako se u mnogim mestima voda povlači ugroženim građanima neophodna su i sredstva za čišćenje podova i „asepsol“.

 

 

 

 

 

Povezane vesti