018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavlja se istraga protiv uhapšenih direktora (VIDEO)

Komentari: isključeni

Bezbednosna situacija u gradu u prva tri meseca na višem je nivou u odnosu na isti period prošle godine, rečeno je u niškoj Policijskoj upravi. Ono što je obeležilo prethodni period je, kako kažu, suzbijanje privrednog kriminala, a istakli su hapšenje aktuelnih i bivših direktora Direkcije za izgradnju grada i Toplane. Šef odseka za privredni kriminal Bojan Đurković kaže da istraga o ovom slučaju još traje.

Kada je reč o privrednom kriminalu, u martu je otkriveno 66 krivičnih dela, što je za 27 više u odnosu na isti mesec prošle godine, rekao je Đurković. On je dodao da je završen samo deo istrage koji se odnosi na zloupotrebu službenog položaja u Direkciji za izgradnju grada i Toplani i da se sada radi na otkrivanju eventualnih zloupotreba od 2004. do 2009. godine, kao i da ima novih krivičnih prijava.

Nišku javnost posebno je zaintrigirao slučaj Žakline Stošić koja se tereti da je prevarila veliki broj građana tako što im je obećavala brojne povoljnosti, kako bi oni podizali kredite na svoje ime, a novac davali njoj. Đurković kaže da su i posle hapšenja nastavile da se javljaju osobe koje tvrde da su oštećene.

Inače, procenjuje se da je Žaklina do sada na prevaru uzela više od dvadeset miliona dinara i dvadeset četiri hiljade evra, dok je prijavu podnelo oko 40 osoba. Osim toga, u policiji kažu da su u prva tri meseca ove godine rasvetljena 302 krivična dela, uglavnom krađe, što je za 63 više u odnosu na isti period prošle godine.

Povezane vesti