018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavak prekogranične saradnje (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Prekogranična saradnja Srbije sa zemljama članica Evropske Unije se nastavlja. Nedavno oformljena radna grupa pod nazivom “Životna sredina”,
i uključivanje civilnog sektora u rešavanje ekoloških problema u Srbiji neophodni su za ispunjavanje uslova za Evropsko pridruživanje, kažu u Evropskom pokretu u Srbiji. Prema njihovim rečima, članovi ove radne grupe trebalo bi da formulišu predloge i preporuke i proslede ih, kako kažu, donosiocima odluka.

Projekat Evropskog pokreta u Srbiji i organizacija iz nevladinog sektora “Znam kako da delujem” nastavlja sa radom i u 2014.godini. Cilj im je, kako kažu, poboljšanje i povećanje učešća civilnog sektora u procesima donošenja odluka u oblasti zaštite životne sredine na lokalnom nivou. Novoformirana radna grupa “Životna sredina”, u ovoj godini, upravo će se baviti ovim temama.
U saradnju sa nevladinim sektorom, i rešavanje ekoloških problema uključila se i lokalna samouprava.
Prema rečima srtučnjaka, koordinacija i usaglašavanje politika i stavova vezanih za očuvanje životne sredine, veoma je bitna za Evropske integracije. Zbog toga je kako kažu, veoma bitno da celokupno društvo bude uključeno u ekološke reforme.
U Evropskom pokretu i nevladinom sektoru za 2014 godinu najvaljuju aktivno učestvovanje u praćenju sprovođenja prioriteta koji su jasno definisani u Nacionalnom programu integracije, I da će novoformirana radna grupa “Zivotna sredina” zadržati svoju osnovnu funkciju foruma za javnu raspravu o najvažnijim reformskim pitanjima na putu ka EU.