018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavak izgradnje akumulacije Selova

Komentari: isključeni

Završetkom akumulacije Selova kod Kuršumlije bio bi trajno rešen problem vodosnabdevanja grada i 4 okolne opštine, jer bi samo Niš dobijao 1600 litara vode u sekundi,  istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Za nastavak radova i prvu fazu nedostaje dvadeset miliona dolara, a optimalan rok da se akumulacija napuni je oko 20 meseci, kažu u „Srbija vodama“.

Izgradnja ove akumulacije počela je pre 27 godina, ali se u prethodnom periodu odustalo od investicije, za koju je do sada utrošeno 42 miliona kubika materijala, a sama brana Selova duga je više od 500 metara. Sadašnja Vlada Srbije i gradovi koji su uključeni u projekat daće svoj maksimum da se radovi što pre nastave, istakao je 1. čovek grada Niša.

Da bi svi potencijali što pre počeli da se koriste, predstoji provera dokumentacije, kao i pronalaženje načina za finansiranje, poručuju iz „Srbija voda“. A bolje vodosnabdevanje nije jedino na čemu će se raditi.

Pre više od četvrt veka postavljen je kamen temeljac za izgradnju akumulacije Selova, ali do današnjeg dana ovaj projekat nije okončan. Od 2004. do 2007. godine uloženo je oko četrnaest miliona dolara, posle čega nije bilo nikakvih ulaganja.

Povezane vesti