018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastavak dijaloga sutra, svi očekuju dogovor

Komentari: isključeni

Dijalog Beograda i Prištine trebalo bi da bude nastavljen sutra, a šefica evropske diplomatije koja posreduje u dijalogu Ketrin Ešton poručuje da su razlike posle najnovijih sastanaka male i da se nada uspešnom ishodu.

Predstavnici EU u Srbiji, kao i ambasadori Nemačke i Francuske veruju da će doći do dogovora, ističu da EU želi da se u tom dijalogu napravi naredni korak i da je Ešton potpuno posvećena unapređenju teksta dogovora i postizanju sporazuma, ali i da ima tačaka o kojima još treba razgovarati.

Takođe, ukoliko do nedelje, odnosno ponedeljka do podne bude postignut dogovor Beograda i Prištine ministri inostranih poslova će svojim šefovima država i vlada preporučiti da na samitu u junu Srbija dobije datum za početak pregovora o priključenju Evropskoj uniji, kaže izvestilac Evropskog parlamenta Jelko Kacin.

Tanjugu je nezvanično potvrđeno da je delegacija Beograda dobila poziv za sutrašnji nastavak, i da će večeras doneti odluku o odlasku na desetu rundu.

Kako je danas saopšteno u Prištini, kosovska delegacija, na čelu sa premijerom Hašimom Tačijem, vratila se sa ljubljanskog aerodroma u Brisel, na zahtev visoke predstavnice EU Ketrin Ešton. Razlog povratka u Brisel, kako se navodi u saopštenju, jeste nastavak dijaloga. (Tanjug)

Povezane vesti