018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastava u neadekvatnim uslovima i septembra? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Sva je prilika da će učenici Osnovne škole „Branko Miljković“ i u septembru morati na nastavu u neadekvatnim uslovima, skraćenih časova i u tri smene. Dokle će tako biti za sada se ne zna, ali se nepovoljna situacija odužila, jer je izgradnja škole projekat Ministarstva regionalnog razvoja koje je u procesu transformacije.

Tender za izbor izvođača radova na izgradnji niške Osnovne škole „Branko Miljković“ trebalo je da se održi 25. aprila u Ministarstvu regionalnog razvoja. Budući da je pomenuto ministarstvo u procesu transformacije, nadmetanje bi trebalo da se održi 18. juna što će produžiti vanredne okolnosti pod kojima ova škola, zbog nedostatka adekvatnog prostora, već dve I po godine radi.

Stanić je uputio dopis gradonačelniku i predsedniku gradske opštine Palilula da svojim autoritetom utiču na nadležne u državi da se ovaj problem što pre reši jer najveći teret snose deca.

Ako se zbog ovakve situacije poveća broj ispisanih, a smanji broj upisanih đaka, to će uticati i na nastavnike koji će, prema rečima direktora Stanića, ostati bez norme. Izgradnja škole se delom finansira gradskim, a delom novcem iz republičkog budžeta.

 

 

Povezane vesti