018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastava teče po planu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Posle tronedeljnog zimskog raspusta, za đake osnovnih i srednjih škola na području Nišavskog okruga počelo je drugo polugodište i nastava teče bez problema, potvrdio je za NTV, načelnik Školske uprave Živomir Jovanović.

On je dodao da ne očekuje probleme sa učenicima osmog razreda koji će ove godine prvi put polagati malu maturu iz matematike, srpskog jezika i kombinovai test, niti će đaci ostati bez nastave zbog poslednje izmene Zakona o budžetskom sistemu, po kojoj nema novih zapošljavanja profesora u školama.

Učenici osnovnih i srednjih škola ponovo su u klupama, a naredni slobodan dan imaće 17. februara, a mini odmor tokom Uskrašnjih praznika od 17. do 23. aprila. Za sada nastava teče po planu, a ono što već interesuje osmake su završni ispiti i pripreme za malu maturu, iz matematike, srpskog jezika i kombinovani test kaže načelnik Školske uprave Živomir Jovanović.

Jovanović dodaje da zbirke iz matematike, srpskog jezika i priručnik sa pitanjima za kombinovani test od pet predmeta, sadrže model zadatke na osnovu kojih će učenici proveravati svoje znanje, ali da pitanja na testu neće biti ista kao u zadacima iz zbirki. Što se poslednje izmene Zakona o budžetskom sistemu tiče, po kojoj nema novih zapošljavanja u javnom sektoru, Jovanović kaže da ne očekuje blokadu nastave zbog odlaska nastavnika u penziju ili na bolovanje.

Maturanti gimnazija školsku godinu završavaju 23.maja. Nedelju dana kasnije na letnji raspust idu i osmaci, kao i učenici završnih razreda srednjih stručnih škola. Đaci od prvog do sedmog razreda raspuštaju se 13. juna, dok će srednjoškolci od prvog do trećeg razreda ostati u školskim klupama do 20.juna.

 

Povezane vesti