018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nastava preko Skajpa u Osnovnoj školi „Čegar“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Nastavnica engleskog u Osnovnoj školi “Čegar” osmislila je kako da društvenu mrežu Skajp iskoristi za učenje ovog jezika i upoznavanje sa kulturama drugih zemalja. Osnovci iz ove škole, nekoliko puta u toku polugođa putem ove mreže, razgovaraju sa svojim vršnjacima iz Amerike, Koreje, Maroka i mnogih drugih zemalja, i na taj način je ova škola jedna od 3 u svetu koja se pojavia na promotivnom spotu za projekat „Skajp u učionici“.

Osnovci iz škole „Čegar“ posetili su mnoge učionice širom sveta, ne pomerivši se iz svoje mulitmedijalne učionice u Nišu. Uz samo jedan klik oni uče jezik, slušaju o drugim kulturama i upoznaju se sa svojim vršnjacima, i sve to zahvaljujući projektu „Skajp u učionici“ poznate društvene mreže, a koji je otkrila njihova nastavnica engleskog.

Kao jedno od najzanimljivijih virtuelnih poznanstava, ovi osnovci navode razgovor sa posadom podvodne ekspedicije “Misije 31”, koju predvodi Fabijan Kusto, unuk slavnog Žaka Kustoa.

Đaci će uskoro, osim vežbanja engleskog jezika, preko Skajpa, sa učenicima iz drugih zemalja moći da razgovaraju i o biologiji, istoriji i geografiji, jer će se rukovodstvo škole, zajedno sa nastavnicima potruditi da se ova virtuelna učionica koristi i za ostale predmete.

Kako najavljuju iz ove škole, ukoliko sve ide po planu, početkom oktobra će učenici imati priliku da svoja pitanja postave i predstavnicima „Nase“.

Povezane vesti