018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Naši studenti vređani u Crnoj Gori

Komentari: isključeni

Studenti fakulteta za fizičku kulturu i sport iz Niša, Beograda, Novog Sada i Banjaluke, tokom četvorodnevnog boravka u Čanju doživeli su niz neprijatnosti, od psovanja, preko otvorenih pretnji do pljački.

Za četiri dana, koliko su boravili u Crnoj Gori na Studentskim igrama fakulteta fizičke kulture i sporta, studenti iz Srbije doživeli su brojne neprijatnosti i maltretiranja. Prema rečima Sonje Jovanović, studenta DIF-a u Nišu, sve je počelo još na granici, kada su im crnogorski carinici oduzeli majice sa obeležjima fakulteta i države iz koje dolaze, a niz neprijatnosti i maltretiranja nastavljen je u Čanju od strane lokalnih meštana i momaka iz Bara.

Jedan od studenata Fakulteta fizičke kulture i sporta iz Novog Sada, Mladen Kandić, kaže da su se obratili policiji, ali da pomoć nisu dobili. Potom su se obratili i našem konzulatu u Crnoj Gori, ali odgovor je bio da pomoć ne mogu da im pruže.

Na odlasku, studenti iz Srbije i Republike Srpske ispraćeni su pogrdnim povicima, a od onoga što im je ukradeno nije bilo ni traga, niti je postojala mogućnost nadoknade štete, kažu niški “difovci”.

 

 

 

Povezane vesti