018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Naselje Čamurlija bez struje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U niškom naselju Čamurlija, u kome živi nekoliko hiljada Nišlija, sa svakom vremenskom nepogodom koju prati grmljavina, ide i obustava električne energije. Meštani kažu da je reč o dugogodišnjem problemu, koji sa sobom, osim narušenog kvaliteta života, nosi i mnoge druge probleme, a uzrok im, kako ističu, i dalje nije poznat. Sa druge strane u niškom „Jugoistoku“ kažu da su ova povremena isključenja i kvarovi normalni za svaki elektroenergetski sistem u svetu, kao i da se ti problemi relativno brzo otklanjaju.

Kad u Nišu grmi i seva, meštani naselja Čamurlija ostaju u mraku.

Više stotina domaćinstava u ovom naselju, kako kažu meštani sa kojima smo razgovarali, već se naviklo na ova isključenja. Svi se slažu u jednom – razlog nije poznat.

Na Čamurlijskom putu, ali i u samom naselju locirane su i mnoge firme, autoservisi, kao i radnje za proizvodnju.

Objašnjenje za ova iskakanja iz sistema dobili smo od nadležnih iz niškog „Jugoistoka“. Tvrde da je reč o nadzemnim instalacijama, koje su, kao i sve druge mreže, podložne vremenskim uticajima, ali i da se takvi kvarovi brzo saniraju.

U niškoj distribuciji dodaju da građani uvek mogu da se obrate za pomoć, i prijave kvarove na korisničke kontakt telefone, ali navode i da sami operateri uvek znaju kada je u pitanju veći kvar, i u tom slučaju odmah šalju ekipe na teren.

Povezane vesti