018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Narodno pozorište ponovo domaćin proslave jubileja

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Obeležavanje 17 vekova  Milanskog edikta nastavlja se 27. februara u niškom Narodnom pozorištu, kada će premijerno biti izvedena predstava „Konstantin- znamenje anđela“. Ovaj komad, za koji je tekst napisao Dejan Stojiljković, dok će reditelj biti Jug Radivojević, okupiće impozantan glumački ansambl iz cele Srbije, a učestvovaće i glumac iz Republike Srpske.

Posle svečanosti povodom  početka obeležavanja velikog jubileja, niško pozorište se ponovo našlo u ulozi domaćina. Pred  pozorišnim ansamblom je pionirski poduhvat, jer  je ovo prvi komad koji se bavi životom cara Konstantina. Radi se u koprodukciji sa beogradskim Narodnim pozorištem, i posle premijere  u niškom teatru, predstava će putovati širom Srbije.

Po rečima Dejana Stojiljkovića, koji je potpisao tekst za predstavu, drama je fokusirana na Konstantinov preobražaj od surovog ratnika do verujućeg čoveka, i  osim estetskog, ima i  edukativni karakter, a zamišljena je kao moderna drama 21. veka.

Mladog cara Kostantina glumi Vuk  Kostić, Konstantivu majku Jelenu – Snežana Petrović, glumica niškog pozorišta, a starog Konstantina -Miodrag Krivokapić.

Posle premijernog izvođenja 27 .februara u Nišu, uslediće još dve reprize, i to 28. februara i 1. marta, a  premijera na sceni beogradskog Narodnog pozorišta zakazana je za 4. mart.

Povezane vesti