018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Narodna kuhinja počinje sa radom sredinom septembra? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Do kraja nedelje trebalo bi da bude raspisan tender za izbor najpovoljnijeg ponuđača koji će spremati hranu za potrebe Narodne kuhinje, koja u Nišu ne radi gotovo punih godinu dana. Načelnica Uprave za dečiju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu Mirjana Popović, za NTV kaže da, ukoliko se rokovi budu poštovali, već sredinom septembra će siromašne i radno nesposobne Nišlije ponovo dobijati kuvane obroke, umesto paketa namirnica koji se trenutno dele.

U protekla dva meseca u Nišu je podeljeno 1200 paketa namirnica koji su organizovani tako da pokriju mesečne potrebe za hranom, rekla je u našoj emisiji “Hoću da znam” Mirjana Popović, načelnica nadležne gradske uprave. Prema njenim rečima, to je, praktično, bila zamena za kuvane obroke, koje siromašne Nišlije ne dobijaju od prošle godine.

Broj onih koji su preuzimali pakete sa hranom bio je manji od očekivanog.

Nisu samo radno nesposobne Nišlije sagledane kroz brigu o građanima koji su, stručnim rečnikom, u stanju socijalne potrebe, naglašava Popovićeva i dodaje da najveći broj Nišlija koji se obraća Upravi za dečju, socijalnu i primarnu zdravstvenu zaštitu traži novčanu pomoć.

Prema aktuelnoj evidenciji, u Nišu je 2,5 hiljade građana koji ispunjavaju uslove za korišćenje Narodne kuhinje. Bilo ih je višestruko više, ali su pravila promenjena, pa sada to pravo mogu da koriste samo radno nesposobni, dok siromašni koji mogu da rade dobijaju ponude za radno angažovanje ili neku drugu vrstu pomoći, kaže načelnica Popović.

Povezane vesti