018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Narodna kuhinja od 1. oktobra? (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Prema najavama gradskih čelnika, korisnici usluge Narodne kuhinje u Nišu, kuvane obroke trebalo bi da očekuju već od 1. oktobra. Iako je pre nešto više od nedelju dana tender za firme koje bi trebalo da spremaju obroke pao, Nišlije koje imaju pravo na narodni kazan ne treba da brinu, jer će problem biti rešen direktnim pregovaranjem. U međuvremenu, podela paketa po spiskovima koje dostavlja Centar za socijalni rad počeće sutra, i trajaće naredne dve nedelje.

Zbog pooštrenih uslova za odabir firmi koje bi trebalo da kuvaju obroke za nišku narodnu kuhinju, a po preporuci međunarodnog Crvenog krsta, na tender koji je Grad u saradnji sa niškim Crvenim krstom raspisao pre više od mesec dana, nije se javio nijedan ponuđač. Bez obzira na to, nadležni poručuju da mesta za brigu nema, jer se kreće u postupak direktnog pregovaranja, tako da se može očekivati da kuvani obroci budu služeni već početkom idućeg meseca.

U međuvremenu, gradski Crveni krst nastaviće sa podelom paketa hrane, koja je najavljena već za sutra.

U prošloj godini u Nišu je bilo registrovano preko 7.000 korisnika narodne kuhinje. Zbog eventualnih zloupotreba, nadležne institucije pooštrile su uslove i donele odluku da na tu socijlanu uslugu pravo imaju samo radno nesposobni građani. U Nišu trenutno ima oko 2.500 socijalno ugroženih koji imaju pravo na obrok iz narodnog kazana.

Povezane vesti