018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Narodna kuhinja od 1. juna

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Konačno umesto kutije – kašika. Od subote, 1. juna, posle 6 godina, korisnici Narodne kuhinje ponovo će dobijati kuvano jelo. U Centru za socijalni rad od juče se dele bonovi, a topli obrok se može podići na 14 punktova u Nišu.

Od subote čorbasto menja suvo jelo. Umesto lanč-paketa, najugorženije Nišlije od subote će dobijati kuvani obrok. Predviđeno je 5.150 korisnika, a od ove godine uvedene su specijalne termo-posude, koje će prvog dana dobiti svaki korisnik. Načelnica Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zaštitu, iz redova SPS-a, kaže da je na tenderu za pripremu hrane izabran Studentski centar, a grad je iz budžeta za Narodnu kuhinju izdvojio četrdeset sedam miliona dinara.

Svaki korisnik dobija bonove za ceo mesec, a direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović kaže da je podela počela juče. Do sada je bonove za sebe i svoje porodice podiglo oko 200 ljudi.

Posude sa kuvanim jelom mogu se preuzeti i u naselju Crvena zvezda, Paliluli, Pasi Poljani, na Bubnju, Stočnom trgu, Delijskom visu, u Ulici 7. jula, Branka Miljkovića 1, Knjaževačkoj 2 a i 22, Kosovke devojke b.b., Pukovnika Rajevskog 1 i u ulici Ratka Jovića 22.

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti