018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Naredne godine tri nova vrtića? (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni
Tagovi:

U narednom periodu trebalo bi da krene gradnja tri nova vrtića, u Duvaništu, Panteleju i na Ledenoj Steni, najavljuje direktor Predškolske ustanove ,,Pčelica“ Zoran Jonić.

Ukoliko se ove najave ostvare, lista čekanja na upis predškolaca narednih godina mogla bi da bude skoro prepolovljena. Treba razmišljati i o uključenju nekih privatnih vrtića u predškolski sistem, jer bi to podiglo kvalitet usluge i kod jednih i kod drugih, ocenjuje direktor ,,Pčelice“. Na upis u neki od gradskih vrtića u ovom trenutku čeka oko 2000 predškolaca.

Direktor ,,Pčelice“ smatra da su prethodnih godina rađene bolje procene potreba za obdaništima, ne bismo sada imali situaciju da u nekim delovima grada imamo prebukirane vrtiće, a u drugim nepopunjene. Trebalo bi možda korigovati i sistem upisa u vrtiće, zaključuje sagovornik, uz podsećanje da je predškolska ustanova osnovana da bi, pre svega, pomogla roditeljima koji su zaposleni i nemaju mogućnosti da vode brigu o deci. Upravo je to svrha subvencija koje grad daje za cenu boravka dece u ,,Pčelici“, kaže Jonić.

Povezane vesti