018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Napad pasa lutalica (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U Nišu još jedan slučaj napada pasa lutalica kod Starog niškog groblja. Sedampetogodišnjeg Dimitrija Gojdžića u subotu ujutro napao je čopor pasa, od kojih mu je jedan naneo ozbiljne povrede na nozi, koje su morale biti sanirane u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć. Ističe da je samo zahvaljujući spretnosti, i pomoći jednog prolaznika spasao živu glavu, i da će zbog toga podneti tužbu protiv Grada i tražiti obeštećenje.

Deda Dimitrije je u subotu ujutru krenuo da obiđe grob svog oca, kada je, kako kaže, doživeo napad od kojeg je, kako navodi, pored fizičkih , pretrpeo ozbiljne psihičke traume. Tvrdi da je u po bela dana normalno šetao ulicom, kada ga je čopor od 5 pasa lutalica podmuklo napao sa leđa, od kojih ga je jedan zgrabio za nogu.

Ovo nije prvi slučaj napada pasa lutalica u tom delu Niša, što potvrđuju i nadležne službe JKP Medijane. Međutim, iz ovog preduzeća tvrde da su bespomoćni, jer većina tamošnjih stanara te pse hrani i štiti, a i kada uhvate određen broj lutalica, nemaju kud sa njima, nego ih vrate na ulicu.

Tu priču potvrđuje i deda Dimitrije, koji živi u tom delu grada. Međutim, on kaže da samo nekolicina stanara štiti te pse, i traži od nadležnih službi da se to zabrani.

Deda Dimitrije kaže da je čitav dan proveo u službi Hitne pomoći, da je izgubio dosta krvi, i da mu je rana ušivena. Nakon toga primio je i zaštitnu vakcinu, i tvrdi da će sa svom dokumentacijom prijaviti napad niškoj Pplicijskoj upravi. U prethodnoj godini u Nišu je prijavljeno preko 30 napada pasa, za šta je JKP „Mediana“ platilo višemilionsku odštetu.

Povezane vesti