018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Napad bombom u Volgogradu, 16 mrtvih

Komentari: isključeni

Žena-samoubica izvela je danas teroristički bombaški napad na železničkoj stanici u Volgogradu na jugu Rusije, a prema najnovijim podacima ima 16 mrtvih i 45 povređenih, javlja Itar-Tas.

Vlasti Volgograda proglasile su trodnevnu žalost zbog

Napad se odigrao na železničkoj stanici u 12:45 sati po lokalnom vremenu, izjavila je portparol regionalnog ministarstva unutrašnjih poslova Svetlana Smolianinova.

Povređeni su zbrinuti u bolnici, međutim zvaničnik ministarstva za hitne slučajeve naveo je za Itar Taš da bi broj žrtava mogao da bude i veći. Eksplozija se dogodila blizu detektora za metal koji se nalaze na ulazu glavne gradske železničke stanice u Volgogradu.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za napad, koji je usledio nekoliko meseci nakon što je čečenski lider pobunjenika Doku Umarov pozvao pristalice da organizuju napade tokom Zimskih olimpijskih igara, koje se održavaju u februaru u Sočiju.

Volgograd se i u oktobru našao na meti bombaškog napada, takođe, žene samoubice. Ona je aktivirala bombu u autobusu usmrtivši šest osoba.

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas bezbednosnim snagama da preduzmu sve neophodne sigurnosne mere posle bombaškog napada na železničkoj stanici u Volgogradu.

Vlasti Volgograda proglasile su danas trodnevnu žalost zbog bombaškog napada.

Povezane vesti