018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najviše gostiju došlo je iz Bugarske (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Božić i Novogodišnje praznike mnogi su ove godine iskoristili za mali zimski odmor pa su gotovo svi kapaciteti na Kopaoniku, Zlatiboru i drugim planinama, ali i u većini domaćih banja, gotovo popunjeni.
Pored domaćih turista, kojih je, po običaju, najviše, ove zime u našim turističkim centrima može se videti i mnogo stranaca. U našim, južnim krajevima, najviše gostiju, naravno, došlo je iz Bugarske.
Kopaonik, Prolom i Lukovska banja, ovih dana su puni Bugara, ali i Rusa, čije su turističke agencije, organizovali i direktne čarter letove iz Moskve za Niš. Mnogo Bugara odlučilo je da Novu Godinu i Božić dočekaju u nekom od niških restorana ili hotela, a, po sada već ustaljenoj praksi, veliki broj njih zimski odmor provodi na Vlasinskom jezeru, kome snega i idiličnih prizora ovih dana ne manjka.
Pored pristupačnih cena, i dobre ugostiteljske ponude, turistički radnici se slažu da je jedan od značajnijih razloga za masovni dolazak bugarskih turista i zabrana pušenja u restoranima, koja važi u svim zemljama EU, tako da slobodno možemo govoriti i o pojavi svojevrsnog duvanskog turizma.
Pored ugostitelja, dolazak turista dobrodošao je i meštanima ovog kraja, kojima je ovo prilika da gostima ponude, pa naravno i prodaju, ponešto iz svojih podruma. Ajvar, rakija i džem, su po običaju najtraženiji.
Imajući u vidu najavljeni nastup Gornaa Bregovića na dočeku Pravoslavne Nove godine na trgu u Nišu, i njegovu veliku popularnost u nama najbližim državama, realno je očekivati da ovaj januar bude itekako uspešan za niške hotelijere i ugostitelje, a možda čak i rekordan, bar kada je u pitanju broj stranih turista.

http://youtu.be/y0VpyDyl6TA