018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najveći problem u Doljevcu nedostatak zdrave pijaće vode (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Opština Doljevac očekuje pomoć Republike u završetku vodosistema Brestovac-Bojnik Doljevac, investicije vredne 600 miliona dinara sa kojom ce problem vodosnabdevanja ove, ali i susednih opština biti trajno rešen. Ovo je istaknuto na radnom sastanku načelnika Nišavskog upravnog okruga i načelnika inspekcijskih službi sa rukovodstvom opštine Doljevac.
Racionalizacija i zabrana zapošljavanja u javnom sektoru opštini Doljevac donela je poteškoće u obavljanju poslova koje je republika poverila lokalnim samoupravama. Zbog odlaska u penziju opštinskoj upravi nedostaje građevinski inspektor i dva matičara. Nacrt novog zakona o lokalnoj samoupravi predviđa umesto dosadašnjih 4, 6 opštinskih službenika na 1000 stanovnika. Za Opštinu Doljevac koja ima 20 000 stanovnika to će biti dovoljno da se obezbedi dovoljan broj kadrova za obavljane svih poslova, kaže Aleksandar Cvetković načelnik Nišavskog upravnog okruga. Ipak, najveći problem sa kojim se žitelji ove nerazvijene Opštine suočavaju jeste nedostatak zdrave pijaće vode.
Stočarstvo, klanična industrija, povrtarstvo i voćarstvo predstavljaju veliki privredni potencijal opštine Doljevac. Nišavski okrug i Opština planiraju da ministarstvu poljoprivrede upute konkretne inicijative i projekte za razvoj poljoprivredene i prerađivačke proizvodnje. Na teritoriji Opštine Doljevac nemačka kompanija Leoni izgradila je proizovodnu halu. Opština je obezbedila 10 miliona dinara za obuku i prekvalifikaciu 200 radnika žitelja ove opštine, koji će posle ove edukacije dobiti stalno zaposlenje.

Povezane vesti