018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najveći niški festival za mlade slavi 5. rođendan

Komentari: isključeni

Petog juna na Svetski dan zaštite životne sredine organizacija Bauk je obeležila pet godina festivala “Bekstvo u prirodu”. Time je i zvanično počeo BAUK MESEC, u okviru koga će se svakog vikenda, u perodu od 5. juna do 5. jula, na različitim lokacijama u gradu odvijati besplatni edukativni programi i radionice za mlade. Finale ovogodišnjeg Bekstva odžaće se 5. jula na Kameničkom visu gde će posetioce dočekati brojni domaći izvođači, inostrane muzičke zvezde i zanimljiv prateći program.

Prvo Bekstvo održano je 5. juna 2010. Zahvaljujući zanimljivom konceptu i konstantnom unapređenju u tehničkom i organizacionom smislu Bekstvo je danas multimedijalni festival koji privlači pažnju javnosti u Srbiji i regionu. Tokom prethodne 4 godine festival je posetilo više od 20.000 ljudi, a uz podršku više od 150 izvođača i preko trideset partnera, Bekstvo je izraslo u ono što danas predstavlja – najveći festival za mlade u Nišu.

- Tokom proteklih 5 godina kroz promociju kulture i zabave na drugačiji, alternativniji način, spajanjem nekih naizgled i nespojivih koncepata namenjenih mladima, ekologije i zabave, sportskih, muzičkih i umetničkih manifestacija sa naglaskom na promociji niskih umetnika, uspeli smo da objedinimo javni, civilni i privatni sektor i da od Bekstva napravimo veliki festival za mlade. Drago nam je da se svake godine oko koncepta Bekstva u prirodu okuplja sve veći broj ljudi koji žele da budu deo naše priče, zato se i trudimo da stalno nadograđujemo festival, otvaramo nove prostore i pružimo Nišlijama i gostima iz regiona odličnu zabavu sa smislom. Trudimo se da festival ostane besplatan - kaže Aleksandra Strahinić, izvršni direktor organizacije BAUK.

 

Počinje Bauk mesec u Nišu:

Upcycle Kamenica – radionica reciklaže, 8. jun, nedelja

Bauk mesec počinje Upcycle radionicom, koja će se održati u prostorijama organizacije Zoo planet u Kamenici. Kao i prethodnih godina povod je Svetski dan zaštite životne sredine a cilj radionice je edukacija mladih za razvijanje mogućnosti mini reciklaže.

 

IT dan, 14. Jun, subota

U okviru dana Univerziteta, u prostorijama Kancelarije za mlade u saradnji sa Elektronskim fakultetom biće održana IT radionica. Učesnici će imati priliku da čuju više o primeni multimedije, da se upoznaju sa 3D animacijom, i da saznaju gde se i kako aplicira za poslove na internetu.

 

SK8 EXIBITION, 28. jun, subota

Za kraj meseca, najavljen je sk8 exhitibion koji će se održati u niškom skejt parku. Takmičenje će se održati u tri kategorije a uz niške skejtere pridružiće nam se i ROPE skejt tim iz Beograda, koji je za tu priliku pripremio nagrade za najbolje vozače.

 

 

Povezane vesti