018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najvažniji projekti Uprave za poljoprivredu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Izgradnja sistema za navodnjavanje, studijsko-istraživački radovi u poljoprivredi, rekonstrukcija 40 kilometara atarskih puteva u niškim selima, najvažniji su projekati u 2014. godini, za koje je aplicirala Uprava za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša.

Reč je o konkursu za podsticajna sredstva, koji je raspisala Uprava za poljoprivredno zemljište Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a poslednji rok za podnošenje dokumentacije je 5. maj.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva održali su prezentaciju u sali skupštine grada Niša. Oni su predstavili Uredbu o programu izvođenja radova na uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2014. godinu. Posebno interesovanje Predstavnika opština sa teritorije Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, koji su prisustvovali ovoj debati, izazvala je promocija konkursa za dodelu ovogodišnjih podsticajnih sredstava. Niška Uprava za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša aplicirala je za sredstva resornog ministarstva i to za četiri programa u šest oblasti.

Uprava za poljoprivredu i razvoj sela Grada Niša želi da okupi sve snage na jugu Srbije i da bude koordinator svih aktivnosti na planu razvoja poljoprivredne proizvodnje, kaže načelnik Stoiljković. Oni podsećaju da je ove godine povećan fond državnog poljoprivrednog zemljišta na teritoriji uprave, a nadmetanje za zakup 700 hektara državnog poljoprivrednog zemljišta održaće se juna ove godine.

Povezane vesti