018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najvažnija sigurnost Nišlija

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

I danas je u žiži interesovanja vest koja se prekjuče munjevito proširila gradom: postavljen je dugo očekivani načelnik Policijske uprave u Nišu. Na zajedničkoj pres-konferenciji načelnika Srđana Grekulovića i prvog čoveka grada prof. dr Zorana Perišića, najavljeno je ono što je za građane najvažnije: veća sigurnost Nišlija i bitno pojačana aktivnost policije, i to kroz formiranje Saveta za bezbednost, postavljanje kamera za video nadzor na svim važnim raskrsnicama kao i osnivanje specijalne interventne jedinice.

Dešavanja u gradu i kontrola raskrsnica pratiće se iz specijalnog centra, koji će biti smešten u niškoj Policijskoj upravi. Da bi nadgledanje grada imalo najbolje efekte, potrebna je i adekvatna oprema, kao i ljudstvo, što je dovelo do potrebe da Niš, poput Beograda ili Novog Sada, uskoro dobije specijalnu interventnu jedinicu.

Grekulović se osvrnuo na zatečeno stanje u Policijskoj upravi i ocenio da je situacija stabilna, ali da uvek ima mesta za poboljšanje. Podizanje nivoa bezbednosti u Gradu biće i osnovni zadatak Saveta.

A osim na sigurnosti građana i objekata, novo rukovodstvo Policijske uprave, u saradnji sa Gradom, radiće i na kadrovskom rešavanju problema u niškom SUP-u, gde nedostaju i rukovodioci nekoliko vitalnih sektora. Zbog toga će biti provereno da li niška policija ima dovoljan broj ljudi, ili je neophodna dopuna kadra, dodao je Grekulović.

Povezane vesti