018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najuspešnijim đacima dodeljene „Vidovdanske nagrade“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Kako bi bili motivisani da nastave da nižu uspehe, talentovanim đacima osnovnih i srednjih škola Grad svake godine dodeljuje Vidovdanske nagrade. U takozvanom drugom krugu, 12 učenika dobilo je novčane nagrade kao podsticaj da I dalje rade na svom razvoju.

Svake godine u skladu sa odlukom o podsticaju razvoja talentovanih učenika I studenata, Grad nagrađuje đake osnovnih I srdenjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na zvaničnim republičkim ili međunarodnim takmičenjima koja je ministarstvo prosvete i sporta utvrdilo kalendarom takmičenja za školsku 2013/14. S obzirom na to da se neka takmičenja održavaju posla termina predviđenog za dodelu Vidovdanskih nagrada tačnije juna organizovan je drugi krug, a u njemu 12 dobitnika. Među njima i Strahinja Marković, učenik Muzičke škole.

Inače, ovim nagradama Grad želi da motiviše đake da nastave da rade na sebi.
Odluke Komisije za podsticaj razvoja talentovanih učenika I studenata utvđena je visina novčanih nagrada zavisno od nivoa takmičenja i osvojenog mesta i kreće se od 6 do 12 hiljada dinara. Za drugi krug je ukupno izdvojeno je iz gradskog budžeta 184.500,00 dinara.