018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najuspešniji imaju podršku Grada (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Mladi gimnazijalci koji su na međunarodnoj naučnoj olimpijadi dostigli nezapamćen uspeh, ponos su Niša i Srbije. Grad će naći odgovarajući mehanizam kojim će im nadalje pružati finansijsku podršku, poručio je danas predsednik Skupštine grada Mile Ilić.
Učenici Gimnazije „Svetozar Marković“ ostvarili su veliki uspeh na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi u Kazahstanu osvojivši čak 5 medalja. Podsećamo da je zbog nedostatka novca, postojala je mogućnost da niko iz Niša ne krene na put. Razgovarajući sa predsednikom Skupštine grada, Miletom Ilićem, gimnazijalci su istakli da su uložili puno truda u ovo takmičenje, ali da im svakako neizvesnost oko putovanja nije prijala.
Predsednik Skupštine Grada pohvalio je ove mlade talente i poručio im da će Grad učiniti sve da nađe odgovarajući mehanizam kojim će im ubuduće pomagati da svoje znanje pokažu svetu. Jedan od najboljih načina za to je da Gimnazija „Svetozar Marković“ postane škola od nacionalnog značaja.
Podsećamo, Niš ima fondove koji pomažu učenicima u ovakvim situacijama. Međutim, Grad finansijsku podršku pruža samo đacima koji učestvuju na takmičenjima koja su obuhvaćena kalendarom Ministarstva prosvete. Jedan od bitnijih fondova u Nišu je onaj koji finansira mlade talente, ali mogućnost konkurisanja imaju učenici, a ne i ustanove.

Povezane vesti