018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najpopularnije Medicinska škola i gimnazije (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Prema listama želja koje su osmaci, uoči upisa u srednje škole, popunjavali prethodnog vikenda, u Nišu su i ove godine najpopularnije Medicinska škola i sve gimnazije, uključujući i ,,9.maj“.

Načelnik Školske uprave Živomir Jovanović kaže da je iznenadilo interesovanje za pojedine profile u Tehničkoj školi ,,12. februar“, ali da će konačnu procenu moći da da tek po okončanju prvog upisnog kruga 7. i 8. jula.

On tvrdi da su mogućnosti za manipulaciju i korupciju prilikom upisa praktično nemoguće.

Prema podacima Školske uprave Grada, u koje je, odmah po jutrošnjem kompletiranju imala uvid naša televizija, Pravno-poslovna škola je odmah posle Medicinske škole i gimnazija po popularnosti medju niškim osmacima. Ni ove godine neće biti neupisanih djaka, što znači da mesta u gradskim srednjim školama ima dovoljno za sve osmake, a upis će se vršiti po listama želja koje su djaci popunjavali tokom vikenda, rekao je gostujući u emisiji ,,Hoću da znam“ načelnik Školske uprave Niša Živomir Jovanović.

Na zavrsnom ispitu polagao se test iz srpskog, matematike i ove godine prvi put takozvani kombinovani test sa pitanjima iz pet nastavnih predmeta. Mogucnosti za manipulaciju i korupciju praktično nije bilo, tvrdi nacelnik Školske uprave.

Posle polaganja testova Okružnoj komisiji pristiglo je samo tridesetak prijava učenika na broj bodova, od čega je u samo nekoliko slučaja bilo korekcija, dodaje načelnik Jovanović – uz očekivanje da će u prvom krugu upisa u srednje škole, biti upisano više od 90 odsto osmaka.

Povezane vesti