018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Korisnički savet prekinuo sednicu [UPD] (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Kako NTV saznaje sednica Korisničkog saveta za rad javnih službi je prekinuta. Članovi saveta doneli su ovakvu odluku zbog, kako kažu nemogućnosti ovog Skupštinskog organa da adekvatno obradi sav materijal o programu i radu javnih službi koji je dostavljen desetak minuta pre početka sednice, a koji bi trebalo da bude obrađen do sutrašnje sednice Skupštine grada. Iz Saveta najavljuju i pokretanje postupka za utvrđivanje odgovornosti zbog ovog propusta.

Korisnički savet rada javnih gradskih službi, na zakazanoj 16. sednici, trebalo je, po unapred utvrđenom planu, da raspravlja o programu rada niške Turističke organizacije. Međutim, samo nekoliko trenutaka pre početka sednice, članovima Saveta dostavljen je materijal sa planom i programom rada gotovo svih javnih preduzeća i gradskih ustanova.

Još na početku zasedanja, pre nego da razmatranje programa i planova o radu javnih službi počne, članovi Saveta uložili su protest zbog obima materijala koji im je dostavljen, kako kažu, krajnje neažurno.

Iako je sednica Saveta zakazana dan pre zasedanja niških odbornika, u nastavku rasprave članova ovog tela za skupštinskom govornicom, odlučeno je da se sednica prekine. Prema najavama predsednika i članova Saveta, o ovom propustu tražiće se mišljenje poverenika za informacije od javnog zanačaja Rodoljuba Šabića, ali i utvrđivanje odgovornosti na lokalnom nivou.

 

 

Povezane vesti