018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najmodernija zimska oprema za „Medianu“

Snežne padavine narednih dana, koje meteorolozi najavljuju, u Javno-komunalnom preduzeću „Mediana“ očekuju potpuno spremno. Za svih 8 kamiona nabavljena je nova priključna oprema, koja koristi najmoderniju tehnologiju prskanja ulica tečnim rastvorima soli za otapanje snega i leda na temperaturama i do -20 stepeni Celzijusa.
Investija je vredna trideset miliona dinara.

Dva utovarivača koja su sposobna da čiste sneg i u manjim ulicama sa parkiranim vozilima, zatim posipači za mokro posipanje kolovoza kapaciteta od tri i jednog kubika rastvora, nov kamion „isuzu“ sa priključnim komponentama, kao i postrojenje za pravljenje rastvora natrijum, kalcijum i magnezijum hlorida, predstavljaju najmoderniju opremu koja će omogućiti efikasniji rad zimske službe i uštedu industrijske soli do 30%. Reč je o najmodernijoj tehnologiji u ovoj oblasti. Preventivnim prskanjem onemogućava se formiranje leda na kolovozu, a na mestima gde se led već formirao tečni rastvor utiče na njegovo otapanje i na vrlo niskim temperaturama bez oštećenja asfalta.

Tenderska komisija JKP „Mediana“ izabrala je najboljeg ponuđača zimske opreme. Reč je o Hrvatskoj kompaniji «RASCO», koja se po ceni, kvalitetu i servisnoj službi već dokazala na tržištu Evrope i Azije. Pored servisne mreže, predstavnici ove renomirane kompanije u oblasti komunalne opreme, planiraju izgradnju proizvodnih kapaciteta.

Tečni posipač i mešač slane otopine predstavljaju novinu u radu JKP „Mediana“, koja će obezbediti ne samo znatne uštede industrijske soli i goriva, već i mnogo veću efikasnost mobilnih ekipa zimske službe. To znači da ćemo ove i naredne zime imati prohodne i čiste ulice za vreme snežnih padavina.

Povezane vesti

  • kalimero

    Šta to treba da znači? Do sada je za rukovodstvo Mediane postojala jedino firma RESOR kao proizvođač komunalne opreme! Ne mogu da verujem,lepo su se slagali, bili su dugo, dugo, jako dobar i uigran tim! Baš sam zabrinut i tužan!