018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najkritičnije na području Aleksinca (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Nakon obilnih padavina proteklih dana, situacija sa poplavama u okolini Niša se smiruje. Prema poslednjim informacijma Štaba za vanredne situacije, vodostaji na rekama prvog i drugog reda su u opadanju.

Direktor Vodoprivrednog centra “Morava” Dragoljub Miljojković za NTV dodaje da je najkritičnije na području Aleksinca gde je proglašena i vanredna situacija. Trenutno je, osim oranica, poplavljeno i 16 objekata u Vitkovcu i Donjem Ljubešu. Ipak, u poslednja 24 sata Južna Morava sa pritokama je u opadanju.

Izlivanjem Južne Morave poplavljen je veliki deo poljoprivrednog zemljišta kao i podrumi i pomoćni objekti šest domaćinstava u Vitkovcu i deset u Donjem Ljubešu, potvrdio je za NTV predsednik opštine Aleksinac Nenad Stanković.

Južna Morava usporava tok prema ulazu u prirodni tesnac Stalaćke klisure i to je razlog prelivanja u gornjem toku prema aleksinačkom ataru. Regionalni put Kruševac-Aleksinački rudnici je u prekidu, kaže direktor Vodoprivrednog centra “Morava” Dragoljub Miljojković

Miljojković dodaje da odbrambeni bedem na levoj obali Južne Morave u alekisnačkom delu nije završen i da zbog toga svake godine, naročito u proleće meštani imaju problem sa izlivanjem reke. Ipak, u vodoprivrednom centru ističu da bi trajno rešenje bila izgradnja bedema na levoj obali i da projekat čeka na odobrenje Svetske banke.

Povezane vesti