018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Najbolji student uprkos slepilu (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Iako slep od četvrte godine, Igor Cvetković iz sela Malča uspeo je da sa najvišim ocenama završi Pravni fakultet u Nišu i odbrani master rad sa ocenom 10. U tome mu je mnogo pomogao otac Jovica koji je Igoru i personalni asistent. Porodicu Cvetković obišla je i načelnica Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zaštitu Mirjana Popović, koja je obećala da će Igoru pomagati i u narednom periodu, pre svega kada je reč o njegovom zaposlenju.

U Igorovom indeksu su sve same desetke, iako je literaturu na Brajevom pismu imao za samo jedan predmet. Učenje mu je, kaže, oduzimalo mnogo vremena jer je, pre nego što savlada gradivo, svaku knjigu, uz pomoć roditelja, morao da prilagodi sebi.

Veliku podršku, ističu, imali su od načelnice Uprave za dečju, socijalnu i primarnu zaštitu Mirjane Popović koja se založila za to da upravo otac Jovica Igoru bude personalni asistent. Načelnica je obećala da će Igoru pomoći koliko god može i u narednom periodu.

Igoru je najveća želja da se zaposli. Najviše bi, kaže, voleo da se bavi krivičnim pravom, pa se nada da će mu neko pomoći da tu želju što pre i ostvari.

Povezane vesti