018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Naissus: Zahtev Belotinčana – izvodljiv (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Zahtev meštana sela Belotinac, koji su tokom nedelje, na dva dana blokirali nišku deponiju, da se priključe na gradsku vodovodnu mrežu tehnički je izvodljiv, kažu u JKP „Naissus“, ali će to biti urađeno tek nakon što madležni u gradskoj upravi donesu takvu odluku. U niškom vodovodu tvrde da za rešenje njihovog problema postoji nekoliko mogućnosti, ali da one treba pažljivo da budu razmotrene, jer to selo pripada opštini Doljevac, koja bi trebalo da bude nadležna u ovom slučaju.

Rešenje problems sa pijaćom vodom, kako Belotinčani kažu, godinama unazad, trebalo bi da bude pronađeno u naredne dve nedelje. To je dogovoreno na sastanku predstavnika sela koji su blokirali nišku deponiju sa čelnicima grada. Njihov zahtev da budu priključeni na nišku vodovodnu mrežu tehnički je ostvarljiv, ali kako kažu u JKP Naissus, ta odluka bi trebalo da bude pažljivo razmotrena.

U toku blokade niške deponije, Belotinčanima su se priključili I meštani sela Knežice I Ćurlina. Oni već koriste gradsku vodu, ali su na barikadama bili jer od niškog vodovoda zahtevaju otpis nekih dugovanja za rastur vode.

Podsećamo, nezadovljni meštani ova tri sela su tokom nedelje, na dva dana potpuno blokirali jedini put koji vodi ka niškoj deponiji, ali su nakon dogovora sa gradskim vlastima obustavili protest. Najavili su da, ukoliko obećanje da će u roku od 15 dana grad pronaći rešenje za njihove probleme ne bude ispunjeno, opet blokirati odvoz smeća iz grada.

Povezane vesti