018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nagrađeni najbolji u kvizu „Konstantinov Niš“

Komentari: isključeni

Najbolji srednjoškolci iz Kule, Subotice, Beograda, Pirota i Niša, koji su učestvovali u on-lajn kvizu znanja „Konstantinov Niš“ dobili su priznanja za pokazano znanje, ali i ideje kroz koje su spojili istoriju i nove tehnologije. Organizator kviza bila je Elektrotehnička škola „Mija Stanimirović“, uz podršku Grada i resornog ministarstva.

Kviz su osmislili učenici i profesori škole „Mija Stanimirović“ povodom proslave 17 vekova od donošenja Milanskog edikta, a ideja je bila da se ovaj značajan jubilej spoji sa novim tehnologijama, za koje se ovi đaci školuju.

- Ovim kvizom, u kome je učestvovalo više od 130 đaka iz cele Srbije, škola je pokušala da napravi nešto lepo za celu zemlju, ali i da afirmiše grad – kaže direktor ETŠ „Mija Stanimirović“ Aleksandar Veljković.

Đaci su uspešno savladali gradivo koje su činili tekstovi, fotografije i delovi dokumentaraca, a zatim su, kroz dvominutni multimedijalni rad pokazali šta su naučili o Milanskom ediktu. Za najuspešnije učesnike kviza iz cele Srbije organizovana je poseta Nišu, kao i prigodne nagrade.

Povezane vesti