018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nagrađen autor najboljeg literarnog rada

Komentari: isključeni
Tagovi:

Natalija Kocić, učenica četvrtog razreda Gimnazije „Bora Stanković“, po oceni  stručnog žirija, autor je najboljeg literarnog sastava na temu: «Na raskršću puteva, na razmeđi vekova rodio se čuvar hrišćanstva».

Konkurs je raspisala Vukova zadužbina pod pokroviteljstvom Grada Niša, a među nagrađenima je 20 učenika srednjih škola iz Niša, Leskovca, Dimitrovgrada i Republike Srpske.

Predstavnici niškog ogranka Vukove zadužbine, posle konkursa za učenike srednjih škola iz Srbije i Republike Srpske, u čast cara Konstantina i velikog jubileja 17 vekova od Milanskog edikta, na završnoj svečanosti u Gradskoj kući, uručili su nagrade najuspešnijim srednjoškolcima. Ova manifestacija deo je programa obeležavanja školske slave – Sveti Sava. Sve učesnike svečanog prijema blagoslovio je episkop niški gospodin Jovan .

Po oceni stručnog žirija, Natalija Kocić, učenica Gimnazija „Bora Stanković“ bila je autor najboljeg literarnog rada na temu „Na raskršću puteva, na razmeđi vekova rodio se čuvar hrišćanstva“.

Pokrovitelj ove manifestacije bio je Grad Niš, a svim učesnicima u ime gradonačelnika obratio se gradski većnik Srđan Aleksić. Niški ogranak Vukove zadužbine već 12 godina organizuje takmičenja i manifestacije koje neguju srpski jezik.

Pored prvonagrađene Natalije Kocić koja je dobila zahvalnicu, knjigu i zlatnik sa likom cara Konstantina, drugu nagradu osvojio je Lazar Kostić, učenik Gimnazije Svetozar Marković, a treću Anastasija Kocić.

Povezane vesti