018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nagrade za najbolje

Komentari: isključeni

Učenicima generacije iz Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga danas su uručene specijalne nagrade Ministarstva prosvete i Izdavačke kuće „Politika“. Priznanja su im uručena u Gradskoj kući, a čast da im prvi čestita pripala je pomoćniku ministra prosvete Ljubiši Antonijeviću.

Anđela Ris iz Popovca učenica je generacije u svojoj Osnovnoj školi “Milan Rakić“. Ovo nije jedini osnov po kome je ova trinaestogodišnjakinja posebna. Godinu dana ranije je uplovila u svet obrazovanja, ali joj to nije smetalo da stigne do republičkog takmičenja iz engleskog jezika. Specijalna nagrada Ministarstva prosvete i „Politike“, koju je dobila sa još 120 učenika generacije iz Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga, za nju je – podstrek više.

Anđela je upisala željenu gimnaziju, a prijemni ispit pamtiće po „provaljenim“ testovima i dodatnom stresu.

Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević uputio je izvinjenje svim đacima zbog neprijatnosti na prijemnom ispitu za srednju školu proteklih dana.

Načelnik Školske uprave Grada Niša Živomir Jovanović pozvao je učenike da se i dalje trude i da u procesu obrazovanja očekuju i zahtevaju podršku od starijih.

Učenici generacije iz tri okruga dobili su na poklon knjigu o znamenitim ličnostima Srbije i svesku sa njihovim likovima.

Povezane vesti