018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nagrada na Filmskom festivalu u Kaliforniji za film “Žena u crvenom-arija morskog konjića“ (VIDEO)

Film „Žena u crvenom-arija morskog konjića“ dobio je srebrnu medalju na filmskom Festvalu u Kaliforniji. “California Film Awards“ dodelila je „Silver Award“, „Ženi u crvenom“ u kategoriji stranog filma. Ovo je inače prva nagrada za film koji je NTV uradila u koprodukciji sa dankinjom Marijom Dubin – rediteljkom filma, a vest o nagradi stigla je nepuna dva meseca nakon premijere u bioskopu „Kupina“, 25.oktobra.
Muziku za kratki umetnički film „ Ariju morskog konjića“ komponovao je danski kompozitor Frederik Megle. Izveo je orkestar Fakulteta umetnosti u Nišu, a delo je snimljeno u studiju ovog fakulteta. Dirigent je bila Milena Injac, profesor Fakulteta umetnosti u Nišu, dok je opersku ariju otpevala mezzo sopran Matilde Valevik iz kopenhaške opere. Ekipu Niške televizije koja je učestvovala u produkciji filma čine direktor fotografije Vladan Damnjanović, montažer Darko Petrović i producent Olivera Sašek Radulović. „Ženu u crvenom“ odigrala je Jovana Parlić, pravnica iz Niša.
Da podsetimo, nagrađeni film snimljen je tokom juna i jula na prostoru kasarne „Bubanjski heroji“. U filmu su učestvovali i učenici Osnovne škole „Kralj Petar“, i sa preko 200 učesnika, ovo je i najkompleksniji umetnički projekat u kome je učestvovala Niška televizija.

  • Nikola

    Koliko je relevantan festival koji se na mnogo sajtova navodi kao primer lažnih, “internet“ festivala? Za nekih dvadeset, trideset dolara svako može da dobije nagradu tamo. Filmovi se nigde ne prikazuju, žiri nepoznat: http://irna.lautre.net/Pseudo-festival-pseudo-awards.html