018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Nagrada i za trećeplasinog matematičara

Komentari: isključeni
Tagovi:

Direktor Privrednog društva „Jugoistok“ Igor Novaković uručio je učeniku Gimnazije „Bora Stanković“ Ivanu Damnjanoviću „Samsungov“ tablet, kao mali znak pažnje za osvojeno treće mesto na Matematičkoj olimpijadi u Kolumbiji. Novaković je istakao da je „Jugoistok“ društveno odgovorna firma, koja uvek nastoji da podrži mlade talente.

Nakon Žarka Ranđelovića iz Gimnazije “Svetozar Marković”, koji je na Olimpijadi u Kolumbiji osvojio zlatnu medalju, priznanje od „Jugoistoka“ dobio je i Ivan Damnjanović na ovom takmičenju osvojio treće mesto. On kaže da mu ovaj poklon mnogo znači, jer pokazuje da njegov uspeh nije prošao nezapaženo.

„Jugoistok“ je društveno odgovorna kompanija i zbog toga u rukovodstvu smatraju da im je obaveza da koliko mogu pomažu ovakve talente.

Direktorka Gimnazije „Bora Stanković“ Ljiljana Zlatanović kaže da je ovaj uspeh još jedan dokaz kvaliteta obrazovanja koje pruža ova obrazovna institucija, kao i da je veoma ponosna na Ivanov uspeh.

Ivanu je ovo treće međunarodno priznanje i on je najmlađi nosilac medalje na ovogodišnjoj Matematičkoj olimpijadi. Matematiku obožava i kaže da mu priprema nije naporna. Nada se da ga u budućnosti očekuje još mnogo ovakvih nagrada.

Povezane vesti